پونه

ویزیتال

10 مهر، 1399

بهداشت عمومی


پونه

پونه گیاهی از خانواده نعناع می باشد که حاوی اسانس روغنی فرار یا روغن منتول ، مقدار زیادی ویتامین A و B و C و کلیسیم ، مقداری تانن و مواد رِزینی می باشد. این گیاه در فصل گرما در خاک‏ های مرطوب و غنی از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی رشد می ‏کند. پونه کوهی نوع دیگری از این گیاه است. مرغوبترین نوع پونه وحشی در کنار چشمه ها می روید. بهترین زمان برای چیدن این نوع پونه ، اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت می باشد.
پونه به طور سنتی برای مقابله با سرماخوردگی، مشکلات تنفسی، مثانه و بیماری کبد، نفخ شکم و درد معده مورد استفاده قرار گرفته و همچنین از آن برای سقط جنین یا شروع دوره قاعدگی استفاده می شود.
یکی از بهترین راه های استفاده از خاصیت درمانی پونه، نوشیدن یک فنجان چای پونه است، که گلو درد و حتی گلودرد میکروبی را درمان و با ویروس و عفونت های بدن مبارزه می کند. آنتی اکسیدان موجود در پونه سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده که حاوی رزمارنیک اسید و تیمول است. مطالعات نشان داده ترکیبات موجود در پونه با سلولهای سرطانی مبارزه می کند همچنین پونه حاوی کوئرستین است که رشد سلول های سرطانی را کاهش داده و مرگ سلولی را بهبود می بخشد. برگ ها و گل های پونه و همچنین ساقه های آن می توانند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک ها باشند.

خواص پونه


مفید برای سرما خوردگی و آنفولانزا


پونه حاوی مقدار زیادی منتول است و بیشتر به دلیل ویژگی های تحریک کننده و توانایی آن در تسکین علایم سرماخوردگی یا آنفولانزا مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این گیاه می تواند به عنوان یک عامل تقویت کننده برای دستگاه تنفسی و ریه ها عمل نماید.
شما می توانید از این گیاه برای درمان سرماخوردگی استفاده کنید.


سلامت ریه ها


از دیگر خواص پونه می توان به رفع ترشحات انباشته شده در ریه اشاره کرد که برای درمان بیماری های مختلف به مانند برونشیت و سرماخوردگی موثر است.


درمان عفونت ها


پونه دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی برای بدن می باشد. عفونت های رحم، ادرار و کلیه را می تواند به راحتی ضدعفونی کند. همچنین از پونه برای تمیز کردن زخم های بدن استفاده می شود. استعمال خارجی پونه با خاصیت التیام بخشی و ضدعفونی کنندگی اش به تمیز کردن زخم ها، پیشگیری از عفونت ها و بهبود سریع تر زخم ها کمک می کند.


تب بُر


پونه خاصیت تب بُر نیز دارد و به درمان آنفولانزا و سرماخوردگی کمک می کند. همچنین پونه تعریق را افزایش داده و به کاهش تب کمک می کند.


کاهش دردهای عضلانی


پونه به بی حسی اعصاب کمک می کند. بنابراین به بهبود دردهای عضلانی و نیز بهبود روماتیسم و ورم مفاصل کمک می کند. پونه برای کسانی که میزان اسید اوریک بالایی دارند، نیز گزینه ای مناسب است.


کمک به درمان بیماری‌های گوارشی


مصرف خوراکی پونه به درمان بیماری های گوارشی کرده و با دفع گازهای انباشته شده در روده به بهبود نفخ شکم کمک می کند.


تنظیم چرخه قاعدگی


پونه بخاطر فعالیت های ایمنوگرافی معروف است. در طول سال ها از این روش برای تحریک قاعدگی در خانم هایی که چرخه نامنظم دارند یا در کسانی که قاعدگی ندارند استفاده می شود. اما به دلیل وجود جایگزین های زیادی که برای تحریک قاعدگی وجود دارد و بسیاری از آنها بسیار ایمن تر از پونه هستند، بیشتر متخصصان استفاده از پونه را برای این منظور توصیه نمی کنند.


مضرات پونه


احتیاط در بارداری


تا به اینجای کار در مورد فواید پونه صحبت کردیم، پونه دارای مضراتی هم می باشد که می بایست به آن توجه کنید. زنان باردار بایستی با احتیاط بیشتری پونه را مصرف کنند چرا که ممکن است منجر به سقط جنین شود.


افزایش فشار خون


افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند باید در مصرف پونه احتیاط کنند زیرا پونه باعث افزایش فشار شده و کسانی که فشار خون دارند ممکن است با مصرف پونه دچار حمله شوند.


دستور تهیه دمنوش و چای پونه


مواد لازم:

4 تا 6 قاشق برگ پونه تازه

2 و نیم فنجان آب تصفیه شده

1 قاشق چای خوری عسل

طرز تهیه :آب را جوشانده و از روی حرارت بردارید، سپس پونه را به آن اضافه کرده و اجازه دهید 5 دقیقه مانده و بعد از صافی رد بگذرانید. حال با عسل ترکیب کرده و نوش جان کنید.

https://namnak.com

https://www.chetor.com

https://parsiday.com

https://www.beytoote.com

مطالب مرتبط